Sunday, May 11, 2014
Плетенице са џемом
Састојци:
- 1 коцкица свежег квасца
- 1/ 2 л млека
- око 800 гр брашна
- 2 дл уља
- кашичица соли
- 2 кашичице шећера
- џем
- шећер у праху
Припрема:
Ставити квасац у мало топлог млека у које је додат шећер и мало брашна. Умесити тесто од ускислог квасца, брашна, млека, соли и уља. Брашно додавати постепено, јер тесто не сме да буде ни сувише тврдо, ни много меко. Оставити тесто на топлом месту пола сата. Када тесто нарасте, треба га још једном премесити, па га затим поделити на 4 лопте. Сваку лопту оклагијати на дебљину прста, сећи на квадрате жељене величине. Крајеве квадрата изрезати на неколико места, с тим што средина остаје цела. Средину нафиловати џемом, а добијене тракице преклапати једну преко друге, како би се добио изглед плетенице. Првих неколико минута пећи их на 220 степени, а затим смањити на 200, и пећи док не порумене. Преко их посути шећером у праху.
Posted By:
Recepti
Плетенице са џемом
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment