Sunday, May 11, 2014
Lisnata pogaca
Lisnata pogaca
500g brasna
1 casa ( od bele kafe) mleka
1/2 kocke kvasca
malo soli
malo secera
4 jajeta
3 kasike ulja
za premazivanje:
2-3 kasike ulja
1 jaje
50g margarina
po potrebi susam
Priprema:
U mlako mleko razmutiti kvasac, dodati malo (medju prste) soli i malo secera, zatim dodati jaja i ulje pa brasno. Zamesiti meko testo i ostaviti oko 20 min da nadodje. Nadoslo testo razvuci oklagijom u koru na 1 cm debljine. Premazati ga uljem i urolati. Seci rolat na snite oko 3 cm. Krajeve od rolne odvojiti u stranu i napraviti lopticu.Isecene komade redjati u tepsiju u krug a u sredinu staviti napravljenu lopticu. Sacekati oko 10 min da nadodje malo, premazati umucenim jajetom, posuti susamom i staviti male komadice margarina na svaki komad. Peci na 200 stepeni C dok lepo ne porumeni.
Posted By:
Recepti
Lisnata pogaca
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment