500 g brasna
2 jaja
1 casa jogurta
pola kockice kvasca
pola case mleka
250 g margarina
secer
so
sir
Rastopiti pola kvasca u pola case toplog mleka i sa kasicicom secera. Kad proradi dodati jaja, jogurt, so i sa brasnom umesiti testo. Podeliti na 8 jufkica pa svaku rastanjiti i premazati margarinom i redjati jednu preko druge, sve premazati sem poslednje. Krajeve dobijenog kruga zaseci od spolja ka sredini ali ne do kraja, tako da sredisnji deo ostane spojen. Potom krajeve presaviti ka sredini jedan preko drugog dok se ne dobije gomilica. Na taj nacin smo dobili 16 listica testa. Razvuci koru, seci trouglove, na svaki staviti po komad sira i uviti. Redjati u nepodmazan pleh i ostaviti da raste oko sat i po. Peci na 190 stepeni oko 20 minuta.
2 jaja
1 casa jogurta
pola kockice kvasca
pola case mleka
250 g margarina
secer
so
sir
Rastopiti pola kvasca u pola case toplog mleka i sa kasicicom secera. Kad proradi dodati jaja, jogurt, so i sa brasnom umesiti testo. Podeliti na 8 jufkica pa svaku rastanjiti i premazati margarinom i redjati jednu preko druge, sve premazati sem poslednje. Krajeve dobijenog kruga zaseci od spolja ka sredini ali ne do kraja, tako da sredisnji deo ostane spojen. Potom krajeve presaviti ka sredini jedan preko drugog dok se ne dobije gomilica. Na taj nacin smo dobili 16 listica testa. Razvuci koru, seci trouglove, na svaki staviti po komad sira i uviti. Redjati u nepodmazan pleh i ostaviti da raste oko sat i po. Peci na 190 stepeni oko 20 minuta.
No comments:
Post a Comment