Sunday, May 11, 2014
MAMINE KIFLE
Testo:
500 ml mleka
40 g svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
3 kasike ulja
1 jaje
800 g mekog brasna
Za premazivanje:
150 g margarina
Za fil:
200 g kravljeg sira
1 jaje
Za premazivanje :
1 jaje
Priprema:
Zagrejati mleko da bude toplo,
staviti u sud za mesenje, dodati
secer i nekoliko kasika brasna.
U sve to dodati izmrvljen kvacas
i sacekati da nadodje.
Nakon toga, dodati ulje, so i
jaje i uz postepenio dodavanje
brasna umesiti mekano testo.
Prekriti teto kuhinjskom krpom
i ostaviti ga na toplom da
udvostruci kolicinu.
Rastanjiti testo, sto tanje, u
obliku pravougaonika i po
njemu narendati margarin iz
zamrzivaca.
Saviti testo u rolnu, iseci ga na
6 delova, oblikovati loptu i
opet ostaviti pokriveno da
nadodje i bude mekano…
Kad isecete na 6 delova, po krajevima
ce se videti margarin i treba ga
malo sakriti. Rukama, nezno,
pritisnuti sa oba kraja testo
i zatvoriti taj otvor. Tako se dobije
lopta, ali je nikako ne premesivati
i gnjeciti.
Fil pripremiti od izmrvljenog
sira i umucenog jajeta.
Na pobrasnjenoj podlozi
razvijati lopte u krug, iseci na
8 trouglova, filovati i savijati
kifle…
Slagati kifle u pleh i tek tad
ukljuciti rernu na 220 stepeni.
Nakon 15 minuta, premazati
kifle umucenim jajetom i
peci u zagrejanoj rerni do
rumene boje…
Posluživanje:
Ako ne pojedete sve kifle, mozete
ih zamrznuti i po potrebi zagrejati i
sluziti ih kao da su tek ispecene :)))
Mogu se filovati po zelji: kackavalj,
sunka ili sl.
Posted By:
Recepti
MAMINE KIFLE
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment