Sunday, May 11, 2014

ROĐENDANSKI POKLONČIĆI



Potrebno za testo:

3 dl mlakog mleka,
1 kocka kvasca,
1 kašičica šećera,
900 g brašna,
3 kašičice soli,
1 prašak za pecivo,
2 jaja,
2 dl jogurta,
1 dl ulja.

Za fil:
250 g margarina,
1 čaša pavlake,
2 kašike brašna,
3 žumanca,
100 g kačkavalja,
200 g salame,
kečap po ukusu.

Priprema: Sjediniti mleko, kvasac i kašičicu šećera, pa ostaviti da nadođe. U odgovarajućoj posudi sjediniti polovinu brašna, prašak za pecivo, so, jaja, jogurt i ulje, pa dodati nadošao kvasac. Promešati pa polako dodati preostalo brašno i zamesiti testo. Ostaviti testo na toplom da odmori oko 45 minuta. Nakon toga premesiti ga na pobrašnjenoj površini i podeliti na 4 jufke. Svaku jufku razvući u pravougaonik i premazati filom. Fil se priprema dok testo odmara: umuti se margarin, pavlaka, žumanca i brašno. Preko margarina narendati kačkavalj i salamu i po želji išarati kečapom. Polako uviti u rolat (dobićemo 4 rolata) i seći na parčad, tj. poklončiće. Ređati poklončiće u podmazan pleh i premazati preostalim belancima (ostaće 3 belanca iz fila). Po želji posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Posted By: Recepti

ROĐENDANSKI POKLONČIĆI

No comments:

Post a Comment

About

Gallery