Sunday, May 11, 2014
Старинске коцке са сиром
Састојци:
- 5 чаша брашна( од 2 дл)
- 1/ 2 коцке квасца
- 3 кашичице соли
- вода по потреби
- уље
- 1/ 2 маргарина
- око 200 г сира
- 200- 250 г киселе павлаке.
Припрема:
Од брашна, соли, квасца и воде замесити тесто средње тврдоће. Тесто поделити на 10 једнаких делова. Сваки део премесити у лоптицу. Сваку лоптицу развући оклагијом. По два круга спојити наренданим маргарином- тако се добије пет кора. Мању тепсију( бр.25- 28) науљити. Сваку спојену кору још додатно развући оклагијом до величине тепсије. У тепсију ставити прву кору, премазати је киселом павлаком и преко павлаке набацати сир. Тако урадити и са свим осталим корама. Задња кора се не маже павлаком и не посипа сиром. Готову питу премазати уљем. Исећи оштрим ножем на коцке. Пре печења је неопходно да одстоји 30- 45 минута. Потом ставити питу у загрејану рерну на 180 степени и пећи око 30- 40 минута или док не порумени.
Posted By:
Recepti
Старинске коцке са сиром
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment