Sunday, May 11, 2014

Чоко- крем крофне


Састојци:
- око 600 г брашна
- 25 г свежег квасца
- 2, 5 дл млека
- 0, 5 дл воде
- 2 кашике шећера+ једна кашичица
- 2 јаја+ још једно
- 0, 5 дл уља
- нарендана корица половине лимуна
- 1/ 2 кашичице соли
- крем за пуњење
- око 50 г чоколаде за преливање крофни
- уље за пржење.
Припрема:
У млакој води подмесити квасац са једном кашичицом шећера и мало брашна. У суд за мешење ставити брашно, со, надошли квасац, јаја, млеко, уље, шећер и кору од лимуна. Најпре мутити миксером, док се смеса мало не уједначи, а онда наставити мешење руком, све док тесто не почне да се одваја од зидова посуде. Ако је тесто превише меко, додати још мало брашна. Када је тесто лепо умешено, оставити га у истом суду, покрити крпом и сачекати да нарасте. Када је тесто удвостручило запремину, изручити га на побрашњену радну површину, па га оклагијом пажљиво растањити на дебљину од око пола центиметра. Чашом вадити кругове. На средину круга стављати по кашичицу крема. Ивицу круга премазати умућеним јајетом, поклопити другим кругом и прстима затворити лепо рубове. Крофне оставити да још мало нарасту( што ће се десити док их све обликујете). У шерпу сипати довољно уља( крофне морају пливати у уљу и не додиривати се). Када се уље добро загреје, спуштати крофне, али тако да им горе буде она страна на којој су лежале. Поклопити шерпу, па кад крофне лепо порумене( за нека 3- 4 минута на умереној ватри), отклопити шерпу и сваку крофну окренути на другу страну( пржити са друге стране око 2- 3 минута). Готове крофне вадити решеткастом кашиком и стављати на папирни убрус да се оцеде од вишка масноће. Отопити чоколаду са једном кашиком уља и сваку крофну прелити са по мало топљене чоколаде. Или их једноставно можете уваљати у шећер у праху, уколико вам је комбинација крема и чоколаде преслатка.
Posted By: Recepti

Чоко- крем крофне

No comments:

Post a Comment

About

Gallery