Sunday, May 11, 2014

KIFLICE SA MAKOM I PEKMEZOM


Potrebno je:

½ kg brašna
1 jaje
1 šoljica za kafu ulja
1 kašikica soli
1 kvasac
½ litre mleka
1 margarin

Za fil:
80 gr samlevenog maka
4-5 supenih kašika šećera
Malo mleka
100 gr pekmeza od kajsija

Priprema:

Kvasac potopiti u mleko da uskisne, sipati u brašno, dodati ostale sastojke pa dobro umesiti testo u glatku masu, prekriti i ostaviti da odstoji oko pola sata da uraste. Zatim ga premesiti i podeliti na 4 obge. Svaku obgu razviti i podeliti na 8 kifllica. Na svaku staviti po malo fila i blago uviti.
Za fil mak pomešati sa šećerom pa popariti sa malo mleka. Polovinu kiflica filovati pripremljenim makom a polovinu pripremljenim pekmezom od kajsija.
U pleh iseći po jedno parče margarina pa preko svakog ređati po jednu kiflicu. Premazati sve kiflice sa jednim umućenim jajetom posoliti i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Dobije se 32 kiflice.
Posted By: Recepti

KIFLICE SA MAKOM I PEKMEZOM

No comments:

Post a Comment

About

Gallery