Sunday, May 11, 2014

MINI HAMBURGERI


Potrebno je:
200 ml mleka
100 ml vode
60 gr putera
500 gr brašna
1 kocka kvasca
2 kašike šećera
1 ½ kašikica soli
2 jajeta
Susam za posipanje

Za punjenje:
150 gr budimske salame
100 gr tost topi sira
250 gr krem sira
Nekoliko listova zelene salate

Način pripreme:
U šerpicu zagrejte mleko, vodu i puter, tek toliko da se puter otopi. Pomešajte 100 gr brašna, kvasac, šećer i so, jedno jaje i zagrejanu mešavinu sa mlekom. Postepeno dodajte preostalo brašno tako da dobijete meko, glatko testo. Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe. Od testa pravite kuglice veličine oraha (možda malo manje) i ređajte u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Premažite umućenim jajetom, posolite i pospite prethodno isprženim susamom i semenkama suncokreta. Ostavite da odstoji još 30 minuta u plehu a zatim pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Kada su zemičke pečene svaku presecite na pola, premažite krem sirom, od gore stavite po kolut budimske salame, parče sira i po list zelene salate. Po želji možete staviti i malo kečapa ili kolutove cherry paradajza.

Vreme pripreme: 90 minuta
Posted By: Recepti

MINI HAMBURGERI

No comments:

Post a Comment

About

Gallery