Potrebno :
600gr pileceg belog mesa
crvena slatka paprika
vegeta
beli luk
sareni biber
so
6dc vode
secer
kvasac(40gr)
150 gr pecenice
150 gr kackavalja
Postupak:
Meso iseckajte na kockice,pecenicu takodje,zacinite paprikom, vegetom,i ostavite da prenoci.Sutra dan ga malo proprzite na ulju.Po pravilu ne treba al ja sam uvek u strahu da meso ne bude zivo
Potopiti kvasac u 6dc mlake vode,dodati kasicicu secera.Kada je kvasac nadosao,pomesati ga u brasno,nemojte iskoristiti odmah ceo kilogram brasna,dodavajte malo po malo,uz kasicicu soli.
Zamesite testo tako da ne bude ni tvrdo ni premekano,i ostavite da odstoji dok se masa ne udupla.Premesite testo i podelite na 8 obgica....Svaku obgicu razvucite rukama,i napravite mali camac Po pravilu bi trebalo da ide vise u dizinu od mojih,ja sam se posvadjala sa plehovima pa su bili ovakvog oblika.
Kada ste od obgice napravili zeljeni oblik,pobacajte meso,stavite na nekih desetak minuta u rernu pa prelijte jajem,naseckajte malo belog luka i narendajte sir,vratite u rernu i ostavite da se zapece.
No comments:
Post a Comment