Sunday, May 11, 2014

Slavski kolac


Kocka kvasca,
kasicica secera,
4 dl mleka,
2 zumanceta,
2 dl ulja,
supena kasika soli i
oko 800 gr brasna.

Kvasac, sa secerom preliti mlakim mlekom i sa malo brasna, kada pocne da nadolazi dodati postepeno malo brasna, jedno zumance, ulje, so i ostatak brasna dok ne umesite testo. Od testa odvojite komadic testa i od toga napravite 6 glista, onolike duzine, koliko ce vam biti duge pletenice. Ispletete 2 pletenice, prekrstite kolac. Ja uvek pogresno procenim kada odvajam komadice za pletenicu, pa mi ostane da napravim 4 slova S . Premazete umucenim zumancetom sa malo ulja. Pecete oko sat vremena, ukoliko vam je jacina struje ok dovoljno je i 40 min. Ugrejem na 250 i kada ubacim kolac, pecem ga 10 min na 250, pa smanjim 10 min na 200, pa do kraja pecenja pecem na 180. Kada izvadim iz rerne kolac poprskam sa vodom, bukvalno ga "umijem", zavijem u stolnjak i ostavim da se dobro ohladi. Prijatno !
Posted By: Recepti

Slavski kolac

No comments:

Post a Comment

About

Gallery