Potrebno je:
Za testo:
30 gr kvasca
200 gr margarina
400 gr brašna
1 jaje
2 kašike šećera
Za fil:
200 gr mlevenih oraha
180 gr šećera
1 vanilin šećer
100 gr marmelade od kajsija
100 gr marmelade od višanja
Za glazuru:
100 gr čokolade
5 kašika ulja
Način pripreme:
U brašno razmrvite margarin, dodajte šećer, jaje i kvasac razmrvljen u malo toplog mleka. Zamesite testo. Podelite ga na 3 dela i ostavite da ostoji oko 30 minuta.
Mlevene orahe pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Testo razvite u 3 lista prema veličini pleha. U podmazan pleh položite prvi list, namažite ga marmeladom od kajsija, pospite sa polovinom pripremljenih oraha i šećera, stavite drugi list, premažite marmeladom od višanja i pospite drugom polovinom pripremljenih oraha i šećera. Poklopite trećim listom testa i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ohlađen kolač prelite glazurom od čokolade (100 gr čokolade rastopite sa 5 kašika ulja na tihoj vatri).
No comments:
Post a Comment