Potrebno je:
1 kg brasna ,
5 dl vode ,
1 dl ulja ,
1 svez kvasac ,
1 kasičica soli ,
1 l ključale vode ,
4 kašike sode bikarbone,
1 kašika soli,
mak ,
susam ,
lan ,
seme suncokreta za posipanje po želji.
Priprema:
kvasac umesati u brašno , dodati vodu i so i dobro umesiti testo dok ne počne da se odvaja od posude, pa z atim dodati ulje da bi bilo glatko.Po potrebi dodati jos brašna.Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.Kada se udvostruči otkidati parčiće i praviti dugačke valjke po želji formirati kiflice.U pliću posudu sipati vodu ,so i dodati sodu bikarbonu i pustiti da lagano proključa .Oformljeno testo uz pomoć dve kašike spuštati u vodu i kratko kuvati dok ne isplivaju.Stavljati ih u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom , premažite ga uljem da se pecivo ne zalepi.Posuti željenim semenkama i peći u predhodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatno braon boju.
No comments:
Post a Comment