Potrebno za testo:
700 ml mleka,
1 kocka kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kg brašna,
2 šoljice ulja,
3 kašičice soli,
1 prašak za pecivo,
2 vanilin šećera.
Za fil:
200 g feta sira,
2 belanca.
Za premazivanje:
2 žumanca,
50 g margarina,
po želji susam.
Priprema:
U 2 dl mlakog mleka potopiti kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti polovinu brašna, ulje, so, vanilin šećere i prašak za pecivo. Dodati nadošao kvasac, preostalih 5 dl mleka i ostatak brašna, pa zamesiti testo i ostaviti da naraste. Na pobrašnjenoj površini naraslo testo razviti na debljinu prsta i većom modlom vaditi pogačice. Pogačice poređati u pleh podmazan debljim slojem margarina. U sredini svake pogačice napraviti udubljenje pomoću čaše za rakiju. Napraviti fil: umutiti belanca, pa sjediniti sa fetom. Filovati svaku pogačicu, premazati žumancima, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni.
No comments:
Post a Comment