Sunday, May 11, 2014
Слани сухомеснати мафини
Састојци:
- 400 г брашна
- 150 мл млека
- 40 г свежег квасца
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица шећера
- 1 цело јаје+ једно жуманце за тесто( беланац остаје за премазивање)
- 100 г отопљеног млаког маргарина
- фил по жељи- шунка, кобасица, сир, салама, чајна...
Припрема:
У млаком млеку са кашичицом шећера и кашичицом брашна пустите квасац да надође. Затим га сипајте у брашно, додајте со, једно цело јаје и једно жуманце. Умешено тесто оставите 15- 20 минута на собној температури, да мало нарасте. Затим га премесите и растањите што тање на брашном посутој подлози. Потом га премазати отопљеним млаким маргарином и умотати као штрудлу. Тако добијену штрудлу оставити петнаестак минута да одмара. Затим, на средину штрудле, уздужно, ставимо оклагију и раширимо штрудлу на 10- 12 цм ширине. По ивици тако растањене штрудле ређамо припремљени материјал за филовање. А онда опет уврнемо у штрудлу. Сечемо на парчад 2, 5- 3 цм и две по две у пару стављамо у калуп за пројице. Онда их премажемо беланцетом улупаним са мало соли. Стављамо у рерну загрејану на 250 степени и на тој температури печемо само пар минута. Потом смањимо температуру на 180 степени и након двадесетак минута је готово.
Posted By:
Recepti
Слани сухомеснати мафини
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment