Sunday, May 11, 2014

Mirisna strudla


Za testo:

1 casa mleka
1 casa ulja
1 casa vode
1 kvasac
1 casa secera
rendana kora limuna
rendana kora narandze
2 jaja
3 case brasna

Za fil:

3 kruske
5 sljiva
2 vanil secera
3 kasike secera
sok od 1 limuna
sok od 1 narandze

Umesiti testo od sastojaka za testo i ostaviti sat vremena da naraste. U medjuvremenu spremiti fil. Oljustiti kruske i sljive i iseci na komade. staviti u serpu zajedno sa sokom od limuna i narandze, dodati vanilin secer i secer. Kuvati na tiho oko 10 minuta. Testo premesiti i podeliti na tri jufke. Svaku razvuci i staviti po par kasika kuvanog voca, ali zahvatati kasikom sa sto manje tecnosti iz serpe, ona ce nam trebati kasnije. Tako uviti strudle i redjati u pleh. Neka raste jos pola sata. Peci na 190 stepeni oko pola sata. Izvaditi iz rerne, preliti sokom iz serpe u kojoj se kuvalo voce i vratiti u toplu i iskljucenu rernu. Posle sat vrema izvaditi kolac, iseci obilno posuti prah secerom.
Posted By: Recepti

Mirisna strudla

No comments:

Post a Comment

About

Gallery