Sunday, May 11, 2014

Kajmak lepinja sa kulenom



300 g brašna, tip 500
125 ml mleka
1 jaje
1 kašika ulja
1 kašičica šećera
1 ravna kašičica soli
10 g svežeg kvasca

300 g kajmaka
3 jaja
malo soli
kulen

Zagrejte mleko pa mu dodajte kvasac, kašičicu šećera i jednu kašiku od odmerenih 300 g brašna. Promešajte i ostavite da kvasac proradi. U posudu za mešenje prosejete brašno, pa dodajte ostale sastojke, na kraju stavite kvasac i umesite testo.Ostavite na toplom mestu sat vremena da naraste. Nakon toga ga premesete. Rastanjite testo u pravougaonik nešto veći od pleha u kome ćete peći lepinju. Podignite ivece testa i ostavite 15 minuta da testo malo naraste. U manjoj posudi žicom umutite jaja pa dodajte kajmak i sjedinite.Ako je neslan mladi kajmak, onda posoliti, tako je najukusnije. Pripremljenu smesu od jaja i kajmaka sipajte preko naraslog testa pa poredjajte krugove kulena. Pecite 30 minuta na 200°C u unapred zagrejanoj rerni.
Posted By: Recepti

Kajmak lepinja sa kulenom

No comments:

Post a Comment

About

Gallery