Testo
2 solje mleka
1 kasika secera
5 solja brasna
pola solje ulja
100g otopljenog margarina
1 kvasac
1 manja kasika soli
Fil
konzerva tunjevine
5 kiselih krastavcica
150g feta sira
3 kasike jogurta
2 paradajza
origano i biber
U ugrejano mleko staviti kvasac i kasiku secera pa ostaviti da proradi.
Kada se kvasac digao dodati ulje, so, margarin i brasno i zamesiti testo pa ostaviti da raste oko sat vremena. Zatim testo premesiti i podeliti na dve jufke. Svaku razviti i filovati na sledeci nacin: u tanjiru izgnjeciti feta sir pa dodati jogurt. Dobro promesati pa namazati koru. Paradajz oljustiti, dobro ocediti i iseckati na sitnije kocke. Krastavcice takodje iseckati sitnije pa pomesati sa paradajzom. Dodati origano i malo bibera pa rasporediti preko kore na kojoj je sir. Preko toga lagano prstima naneti ocedjenu tunjevinu. Uviti strudle i staviti u pleh koji je oblozen peki papirom. Ostaviti pola sata da naraste jos malo pa peci na 190 stepeni oko 45 minuta. Divna je topla, a jos bolja kad se ohladi! Prijatno!
No comments:
Post a Comment