Sunday, May 11, 2014

Bavarske kifle bez kapi ulja



Sastojci:
- 250 ml mlake vode
- 1/ 2 svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1/ 2 kg brašna
- 1 kašičica soli
- susam- za posipanje.
- Za kuvanje:
- 1, 5 l vode
- 1 kesica sode bikarbone.
Priprema:
U mlaku vodu staviti kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. Kada je kvasac nadošao, dodati ga prethodno pripremljenom brašnu u koje smo dodali 1 kašičicu soli. Zamesiti testo i ostaviti ga da lepo naraste. Kada je naraslo, podeliti ga na 10 manjih loptica. Svaku lopticu razviti u elipsu, a onda motati kiflice. Uključiti rernu na 200 stepeni, a na pleh staviti papir za pečenje. U šerpu sipati 1, 5 litra vode i 1 sodu bikarbonu i sačekati da provri. Kad voda počne da vri, stavljati kifle u vrijuću vodu i kratko ih prokuvati, svega 2- 3 minuta. Vaditi ih rešetkastom kašikom, pa stavljati u pripremljen pleh. Zaseći svaku kiflu na tri mesta ukoso, posuti susamom i staviti da se peku na 200 stepeni 30- 35 minuta.
Savet: Ukoliko želite manje kiflice, testo podelite na više od 10 loptica. Takođe, ukoliko smatrate neophodnim, u testo možete dodati i 1 dl ulja, mada je ovo originalan recept pogodan za post na vodi. Pritom, kifle ne gube na ukusu, jako su mekane i izdašne.
Posted By: Recepti

Bavarske kifle bez kapi ulja

No comments:

Post a Comment

About

Gallery